Brandblusser Aramide

Er zijn diversen merken en soorten brandblussers verkrijgbaar op de markt. HC Tibben verkoopt alleen goedgekeurde brandblussers die voorzien zijn van een goedkeurmerk, dit wilt zeggen, dat de brandblussers goedgekeurd zijn en mogen worden verkocht in België en Nederland omdat deze een rijks type keurmerk dragen. Naast de standaard brandblussers heeft HC Tibben een ruim assortiment in veiligheid, bijvoorbeeld met als aanvulling the spray blussers om zo het safe & Easy concept te kunnen leveren.

De  Prymaxx Aramide (composiet) brandblusser is 20 % lichter, kan niet roesten, zelf te inspecteren, 10 jaar garantie en kostenbesparend. De Aramide blussers zijn verkrijgbaar in 2 kilo en 6 of 9 liter/kilo.

De Aramide brandblussers zijn de laatste ontwikkeling op het gebied van duurzame corrosie vrije en onderhoudsarme brandblussers. Prymaxx Aramide brandblusser heeft de EN3, CE en MED certificering en een levensduur van 20 jaar. De blusstof (schuim en poeder) dient, indien ze 20 jaar gebruikt gaan worden, één keer per 10 jaar vervangen te worden conform de fabrieksspecificaties. In de praktijk wordt een blusser na 10 jaar vervangen. Indien het originele zegel niet verbroken wordt zit er 10 jaar volle fabrieksgarantie op de brandblusser. Deze garantie kan een fabrikant uitsluitend geven indien hij zorgt voor een extreem goede en betrouwbare brandblusser die bestaat uit extreem hoogwaardige componenten.

Onder de rode kunststof HDPE buitenmantel van de Aramide brandblusser bevindt zich de uit HPDE vervaardigde drukhouder met Kevlar. Hierdoor is er geen extra coating laag nodig aan de binnenzijde zoals bij metalen blussers. Dit werkt kosten verlagend. De Aramide brandblusser is uitgevoerd met dubbele manometers. De afsluiter is van verchroomd messing. De draaggreep en knijphevel zijn vervaardigd van RVS. Vervangingen als gevolg van roestvorming, diepe krassen en deukjes behoren tot het verleden. Hierdoor zijn de kosten lager omdat vroegtijdig vervangen uitblijft. Aan het eind van de levensduur kan de brandblusser voor 100% gerecycled worden.


De Aramide brandblusser is verkrijgbaar in schuim of poeder:

AB blusschuim

AB blusschuim is geschikt voor de brandbestrijding van brandklasse A (koolstofhoudend) en brandklasse B (brandbare vloeistoffen). Het blusschuim kan gebruikt worden bij aanwezigheid van elektriciteit tot max. 1.000 Volt op een afstand van tenminste 1 meter. Verkrijgbaar in 6 en 9 liter.

ABC poeder

ABC poeder is geschikt voor de brandbestrijding van brandklasse A (koolstof houdend), brandklasse B (brandbare vloeistoffen) en brandklasse C (brandbare gassen). Het bluspoeder is niet geleidend en kan gebruikt worden bij aanwezigheid van elektriciteit tot max. 1.000 Volt op een afstand van tenminste 1 meter. Verkrijgbaar in 2 – 6 en 9 kilogram.

Brandblusser

 • EnvironmentImpactReducing JPGGoedgekeurd en gecertificeerd volgens EN3
 • CE-markering in overeenstemming met de PED
 • 10 jaar fabrieksgarantie
 • Vereist slechts eenvoudige inspectie
 • Manometers zelf te controleren met een magneet
 • Betrouwbare super sterkte composietmateriaal
 • Kwaliteit verzekerd voor een lange levensduur
 • Duurzaam en corrosievrij
 • 100% recyclebaar
 • 100% UV-bescherming
 • ± 20% lichter in gewicht dan metalen blustoestellen
 • Toepassingen zee- en binnenvaart en offshore markt
 • Buiten en vochtige ruimtes

Onderhoud van brandblussers

Onderhoud van brandblussers, brandmeldinstallaties en noodverlichting is net zo belangrijk als de aanschaf van een brandbeveiliging systeem. Als onderhoud wordt verwaarloosd is de kans aanwezig dat op het cruciale moment de brandblusser niet werkt of de brandmeldinstallatie geen alarm slaat. Het is wettelijk verplicht om brandblussers, brandslang haspels, nood verlichting, stijgleidingen en brandmeldinstallaties jaarlijks te controleren. De verplichte controle moet gebeuren volgens de wettelijke NEN-normen

Het onderhoud van de Prymaxx brandblussens kunt u met een gerust hart uitbesteden aan HC Tibben.

Bekijk eens al onze producten in de categorie brandblussers
Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Waar kun u ons vinden?

Naast Oldenzaal leveren wij in heel Overijssel als verzorgingsgebied. Wij bedienen ook de plaatsen: Enschede, Hengelo, Almelo, Dinkelland, Haaksbergen, Goor, Holten, Hof van Twente, Twenterand, Nijverdal, Hellendoorn etc..