Wist u dat er gemiddeld 283 woning branden per dag zijn waarvan 47 met een fatale afloop waarbij dodelijke slachtoffers als gevolg van de brand te betreuren zijn. Even de feiten op de rij van de belangrijkste oorzaken zijn:

  • Geen rookmelder dan wel brandblusmiddelen aanwezig
  • Kortsluiting door een defect apparaat
  • En toch ook nog rokenrisicomonitor woningbranden hctibben

Spray brandblussers

De spray brandblussers een nieuw opkomende product in de brandblussers branche. Er zijn diversen merken en soorten spray brandblussers verkrijgbaar op de markt. HC Tibben verkoopt alleen goedgekeurde spray brandblussers die voorzien zijn van een goedkeurmerk, dit wilt zeggen, dat de spray brandblussers goedgekeurd zijn en mogen worden verkocht in België en Nederland omdat deze een rijks type keurmerk dragen. Naast de standaard sprayblussers heeft HC Tibben een ruim assortiment in veiligheid, bijvoorbeeld met zijn 6 en 9 kilo/liter.

Het Safe & Easy concept kleine blusmiddelen van Prymaxx

Een eenvoudige en snelle inzetbaarheid van kleine blusmiddelen

HC Tibben maakt gebruikt van het Prymaxx concept, dit betekend dat u gigantisch kan besparen op uw inspectie kosten zonder ook maar enige concessie te doen op het gebied van veiligheid.  Kleine blusmiddelen worden gebruikt om een beginnende brand snel onder controle te krijgen. Door het gebruik van moderne materialen heeft u slechts enkele seconden tot een paar minuten de tijd om een beginnende brand te kunnen blussen, zodat mensen veilig kunnen vluchten en/of u verdere schade kunt voorkomen. Een brand valt niet meer te blussen indien deze te groot en/of te heet is geworden of de rook al zodanig is dat u niets meer ziet, ademhalingsproblemen krijgt of bewusteloos raakt.

Prymaxx Safe & Easy concept

Snelheid is dus van het grootste belang. Direct na het ontdekken van de brand moet er begonnen worden met blussen. Hierop is het Prymaxx Safe & Easy concept gebaseerd, dit geeft invulling aan een eenvoudige en snelle inzetbaarheid van kleine blusmiddelen.

Het Safe & Easy concept kleine blusmiddelen houdt in dat u tegen veel lagere kosten niet alleen een betere invulling geeft aan de primaire doelstelling van het Bouwbesluit “veilig vluchten” maar dat u ook een beduidend betere invulling geeft aan het belang van uw bedrijfsvoering om brandschade maximaal te beperken: het blussen kan immers direct worden uitgevoerd door de eerste persoon/personen die de brand ontdekken, omdat in principe iedereen een spray brandblusser kan hanteren.

Onderhoud van brandblussers

Onderhoud van brandblussers, brandmeldinstallaties en noodverlichting is net zo belangrijk als de aanschaf van een brandbeveiliging systeem. Als onderhoud wordt verwaarloosd is de kans aanwezig dat op het cruciale moment de brandblusser niet werkt of de brandmeldinstallatie geen alarm slaat. Het is wettelijk verplicht om brandblussers, brandslang haspels, nood verlichting, stijgleidingen en brandmeldinstallaties jaarlijks te controleren. De verplichte controle moet gebeuren volgens de wettelijke NEN-normen

Het onderhoud van de Prymaxx brandblussens kunt u met een gerust hart uitbesteden aan HC Tibben.

Bekijk eens al onze producten in de categorie brandblussers
Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Waar kun u ons vinden?

Naast Haaksbergen leveren wij in heel Overijssel als verzorgingsgebied. Wij bedienen ook de plaatsen: Enschede, Oldenzaal, Almelo, Dinkelland, Hengelo, Goor, Holten, Hof van Twente, Twenterand, Nijverdal, Hellendoorn etc..